Ontmossen van daken: Een nieuwe branche in dakwerken

Bedrijven die zich specialiseren in het reinigen van daken schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Heel wat daken krijgen te maken met mos en zure regens waardoor de dakbedekking er na verloop van tijd grauw gaat uitzien. Daarnaast is ook mosvorming een ware plaag.

 

dakreiniging mos

 

Mos bestrijden: een zaak van voedselconcurrentie. Wie een dak heeft, zal vroeg of laat te maken krijgen met mos. Een klein beetje mos hoort erbij maar wanneer het zich blijft opstapelen kunnen dakpannen geen waterafdracht meer garanderen waardoor het gaat binnen regenen. Ook in de wintermaanden kan mos erg gevaarlijk zijn. Gezien mos werkt als een spons bevat het heel wat water. Wanneer het vriesweer is zal dit water zich omvormen in ijs wat ervoor kan zorgen dat de dakpannen gaan scheuren.

Gelukkig kan je mos en vuil grondig en efficiƫnt aanpakken met een correcte dakreiniging. Vraag steeds naar referenties en kies voor een betrouwbare Vlaamse firma die werkt met gekende, niet agressieve producten. Informeer ook naar de mogelijkheden om een beschermende coating aan te brengen!