Gepolierde betonvloer in de leefruimtes

Een gepolierde betonvloer is tijdloos en makkelijk te onderhouden. Van badkamer tot woonkamer: hij past werkelijk overal.  Ontdek hier heel wat tips en nuttige weetjes over gepolierde betonvloeren.

 

Waar gepolierde beton plaatsen?

Gepolierde betonvloeren passen eigenlijk overal. Van de badkamer tot de woonkamer: het past bij alle leefruimtes. Als je ze doorheen het huis laat doorlopen, krijg je een gevoel van eenheid. De naadloosheid van dit type vloeren is dan ook meteen één van de grootste troeven. Daarnaast zijn ze ook heel makkelijk te onderhouden. Dus ook voor je terras zijn ze in principe ideaal.

Gepolierde beton in leefruimtes

 

De troeven van gepolierde betonvloeren

  • Naadloze look
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Tijdloos
  • Creëert een gevoel van eenheid
  • Doet de kamers ruimer lijken
  • Strak en modern
  • Kan gekleurd worden
  • Goedkoper dan traditionele vloeren indien een grote oppervlakte.

 

Nadelen

Deze betonsoort heeft voordelen, maar ook nadelen. Zo bestaat er altijd een kleine kans op scheuren. Dit zijn meestal kleine scheurtjes die niet zichtbaar zijn. Als polybeton te snel afkoelt of opwarmt, is er kans op schotelen. Daarom wordt een betonvloer best aangebracht bij normale temperaturen.

 

 

Andere toepassingen van polybeton

Betonvloeren zijn het bekendste voorbeeld. Vergis je niet. Er bestaan ook nog heel wat andere toepassingen. Trappen, wanden en werkbladen kunnen ook geleverd worden in gepolierde beton. Dat maakt je interieur helemaal af en compleet. Vergeet ook niet dat ze bestaan in heel wat andere kleuren dan grijs. Er kunnen makkelijk kleurpigmenten worden toegevoegd aan de grijze massa. Bezoek een bekende beurs zoals Batibouw om nog meer inspiratie op te doen.

 

Twijfel je of het iets is voor jouw interieur?

Bekijk dan alvast de inspiratiefoto’s in ons artikel. Daarnaast kan je ook terecht in interieurmagazines of interieurbeurzen. Daar staan vaak voorbeelden opgesteld van moderne interieurs. Ga eventueel ook eens langs bij een bedrijf die de plaatsing doet. Waarschijnlijk kunnen zij beslist je zorgen of twijfels wegnemen. Ze zijn er ook om alle vragen te beantwoorden die je eventueel kan hebben.