Centrale verwarming plaatsen

Een loopbaan als loodgieter is vaak veelbelovend en al vele jaren veel gevraagd. De job is enorm veelzijdig en gaat over kleine reparaties aan het toilet tot complete installaties van centrale verwarming. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kan je je specialiseren in sanitair of loodgieterij. Deze laatste is vaak iets makkelijk er wordt dan ook het meest aangeleerd tijdens de opleiding. Zodra leidingen leggen vlot gaat wordt de stap gezet naar het aanleggen van verwarming en het installeren van de badkamer.

 

Soorten verwarming

Technieken zijn constant in beweging waardoor je tijdens je loopbaan geregeld bijscholing zal moeten volgen. Zo kenden we 20 jaar geleden enkel centrale verwarming op basis van een standaard gasketel of mazoutketel. Ondertussen bestaan er heel wat variaties gaande van hoogrendementsketels tot zonneboilers, pelletkachels en heuse combiketels. Ook de verwarmingselementen zelf zijn de laatste jaren sterk geƫvolueerd. Terwijl er vroeger bijna enkel sprake was van radiatoren maken deze nu amper nog 50% uit van de markt. Meer hedendaagse verwarmingselementen zijn vloerverwarming, muurverwarming, infraroodverwarming en natuurlijk luchtverwarming.

verwarming

Wens je zelf meer informatie over het verwarmen van je woning dan moet je zeker een kijkje nemen naar de website www.centraleverwarmingcv.be. Hier vind je een overzicht van de meest gebruikte soorten brandstoffen en de verschillende types verwarmingsketels.

 

Je doet er ook goed aan om al een kijkje te nemen bij de verschillende fabrikanten van radiatoren. In Belgiƫ zijn enkele van de bekende fabrikanten Radson en Vasco. De prijs wordt voornamelijk bepaalt door het design en het vermogen. Ook de kleur kan in sommige gevallen een invloed hebben op de prijs.